Ανακαίνιση Διαμερίσματος στην Καλλιθέα

Ανακαίνιση Διαμερίσματος στην Καλλιθέα


Περιγραφή Έργου

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 6° όροφο πολυκατοικίας που κατασκευάστηκε το 1989 στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Καλλιθέας. Σκοπός του σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού διαμερίσματος το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει το νέο τρόπο κατοίκησης σύμφωνα με τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες του κατοίκου. Η αλλαγή του τρόπου βίωσης ενός τυπικού διαμερίσματος αστικής πολυκατοικίας, όπου οι προγραμματικοί χώροι συνδέονται μέσω ενός εσωτερικού διαδρόμου, πραγματοποιήθηκε με την κατάργησή του και την δημιουργία νέων ορίων, μεταξύ των βασικών προγραμματικών χώρων.

Το ξύλινο έπιπλο γίνεται δομικό στοιχείο καθώς μέσω αυτού δημιουργείται ένας νέος χώρος αποθήκης στο διαμέρισμα, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο γίνεται αποθηκευτικός χώρος που απευθύνεται και στους δύο χώρους εκατέρωθεν.

Παράλληλα, η ενοποίηση της κουζίνας με τον χώρο της τραπεζαρίας και του καθιστικού, προτείνει ένα νέο τρόπο λειτουργίας του χώρου. Το μεταλλικό έπιπλο, σύνθεση με ράφια στο όριο του πάγκου της κουζίνας, δημιουργεί ένα οπτικό φίλτρο έτσι που οι δραστηριότητες στους δύο χώρους να υπαινίσσονται από τον έναν χώρο στον άλλο.

Η χρήση υλικών όπως της πατητής τσιμεντοκονίας στο λουτρό και των πλακιδίων γκρι χρώματος σε όλο το διαμέρισμα, των δρύινων στοιχείων σε έπιπλα και στα πατωμάτων των υπνοδωματίων καθώς και των μαύρων μεταλλικών στοιχείων σε έπιπλα, αξεσουάρ και φωτισμό, συνθέτουν την υλική και χρωματική παλέτα του χώρου. Με την διατήρηση της κλασικής ξύλινης μασίφ ροτόντας, με τον έντονο σκαλιστό διάκοσμο, επιχειρείται η σύζευξη του παλιού με του νέου, του παρελθόντος με το παρόν.

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Έτος Μελέτης: 2016-2017
  • Τοποθεσία: Καλλιθέα
  • Επιφάνεια: 79 τ.μ.
  • Ομάδα Μελέτης | Επίβλεψη: vk architects
  • Φωτογράφηση: Δημήτρης Κλεάνθης
  • Σχέδια: Πατήστε εδώ